Saturday, August 22, 2009

PRACTICAL

Huh,dah lama x buat practical,inilah pertama kali aku turun ke Hanger(tempat simpan kapal terbang) untuk sem ni….memang best dapat turun buat practical.practical kali ni untuk subject assembly & rigging.First lecturer bahagikan kami kepada beberapa group.

Aku dapat group member yang ok gak r, Group aku kena buat jacking & leveling aircraft Cessna 310..ada gak group lain kena buka flight control kat aircraft.

Kami pon bahagikan task masing,aku kena bahagian jack aircraft.2 orang kat depan,2 orang kat bawah wing .Aku dapat tugas untuk jack kat bawah wing, tapi gerun gak kalau2 jacking tak function ngan elok, nanti kena hempap dengan wing.


Inilah dia kapal yang kami kena jacking.


Aku kena bahagian ni,huhuhu…betul2 bawah wing.

Tapi aku tak risau langsung sebab kalau ikut cara yang betul tak pa la..



Huh, dah siap jack kapal terbang ni.. dah siap jack, kena lavel aircraft ni lak…pastu baru turunkan aircraft yang kena jack ni….dah siap….leh balik hostel.
Inilah rutin aku kat miat,belajar pas2 practical, yang ni kira mudah la…nanti kena main minyak la..kena buka turbine engine lak.




Gambar ni x da kaitan dengan yang atas,selingan saja…gambar ni time jadi aero carnival crew.

Banyak gak kami kena buat practical dalam bulan posa ni…tapi tak seteruk sem 1, kena potong besi yang agak tebal dengan gaji besi ,huh penat time tu, tapi nabi dan para sahabat pergi berperang dalam bulan ramadhan lagi letih.

1 comment:

  1. Junior boleh buat
    rujukan untuk practical disini.Hehe.

    ReplyDelete